JB-Interieur, Ideale partner voor je NieuwE WOONKAMER!

JB-Interieur Woonkamer 1


Mijn vrouw Ilse en ik hebben een 5 tal jaar geleden een herenhuis in Hasselt gekocht. Het was de bedoeling om alles op ons eigen tempo af te werken aangezien we van duurzame materialen houden en echt ons goesting willen. We houden ook echt van maatwerk en van speciallekes :-)
Dat dit niet allemaal ineens kan, vinden we niet erg. Het is een meerjaren project.
Via onze kennissen Jan en Elke, die ook een verbouwing gerealiseerd hebben, hebben we de naam van Benny van JB Interieur gekregen. We waren uitgenodigd op hun housewarming en mochten dan ook hun woning bewonderen. We waren echt onder de indruk van wat Benny bij hun gerealiseerd heeft.
Toen we die avond in de auto zaten, op weg naar huis, zei Ilse tegen me; ik wil dat die Benny ook bij ons komt kijken voor onze keuken.
We namen contact op met JB Interieur en maakten een afspraak met Benny.

JB-Interieur Woonkamer 5


Tijdens het gesprek voelde Benny ons zeer goed aan. Het ging hier niet alleen over een keuken maar eigenlijk over een totaal renovatie van het hele keuken-leefgedeelte.
Mijn vrouw Ilse wist ook heel goed wat ze wou. Een strakke look, greeploze, hoogglans kastjes en een granieten werkblad. Verder willen we ook een Quooker, je weet wel, zo’n kraan waar kokend water uitkomt want mijn vrouw is een echte keukenprinses en wil dan ook volledig geëquipeerd zijn. Ilse droomt ook van hangkastjes met klapdeurtjes maar tot nu toe is het enkel bij dromen gebleven want ze is niet van de grootste en om plaats te besparen zouden die kastjes bovenaan geplaatst moeten worden maar dan kan zij er niet meer aan … En als je telkens een trapje nodig hebt in je keuken, dat kan ook de bedoeling niet zijn. Maar ook hiervoor heeft Benny een oplossing. Het is blijkbaar mogelijk om deze deurtjes te voorzien van een servo drive, een soort elektrische bediening waardoor ze met een schakelaar in de hangkast geopend en gesloten kunnen worden.
Maar om dit alles te kunnen realiseren moet de huidige achterbouw volledig afgebroken worden en moet er een nieuwe achterbouw geplaatst worden. Het wordt dus echt een totaal project met nieuw sanitair, verwarming, nieuwe vloer, verlichting en tot slot verfwerken. Hiervoor werkt Benny samen met andere vakmannen om alles tot in de puntjes te kunnen verzorgen.
De grootte van het project schrikt Benny helemaal niet af. Hij vertelt ons dat hij het een leuke uitdaging vindt om ons project tot een goed eind te brengen.

JB-Interieur Woonkamer 2


Toen we met Benny rond de tafel zaten en het over onze nieuwe keuken/leefruimte hadden, besloten we ook om het TV meubel en de salontafel mee in hetzelfde materiaal als de keuken te laten maken om zo de look en feel verder te kunnen doortrekken. Benny vond dit een heel goed idee en had al direct enkele ideeën over hoe hij dit zou kunnen realiseren. Zo zou hij ook de buis van de centrale verwarming in het TV meubel wegwerken zodat deze geen stoorzender zou vormen in onze nieuwe, strakke keuken.
We hadden een match met Benny en besloten om met hem in zee te gaan. Hij werkte voor ons een offerte uit en na het betalen van het voorschot begon hij aan de werken.
Nu, omdat heel de achterbouw en dus onze bestaande keuken afgebroken zou worden, diende hij eerst een provisoire keuken voor ons te maken op de bovenverdieping. Deze zou dienst doen zolang de werken bezig waren.
Wat ook super tof was, was het feit dat Benny onze keuken en het TV meubel ontwierp met ons erbij. Hij deed dit In SketchUp en we zagen onze keuken letterlijk groeien en vorm krijgen. Zo konden we ook voor een ideale indeling van de kasten gaan en experimenteren met kleuren en materialen. Dit vonden we echt fantastisch!

JB-Interieur Woonkamer 3


Na 6 maanden verbouwen, was onze keuken klaar en we stonden echt paf van het resultaat. Door het TV meubel en de salontafel in hetzelfde materiaal te maken als de keuken, vormt dit nu een perfect geheel. Dit is echt de keuken/leefruimte waar we altijd al van gedroomd hadden. Ilse is nu een echte keukenprinses in haar keuken paradijs. En ook de ‘veldkeuken’ die Benny voorlopig had opgetrokken tijdens de werken was dik oké geweest. Kortom, Benny weet van aanpakken en voelt perfect aan wat je bedoelt.
En ook voor hem is dit een leuk project geweest aangezien hij alles vanaf nul heeft kunnen ontwerpen en opbouwen!

Neem contact met ons op